torstai 30. toukokuuta 2013

Jotain huonoa ja jotakin hyvääkin..

Eilen oli lääkärireissu, verikokeissa ei ollut mitään ja todennäköisesti ongelmat kyykyissä johtuvat vaan matalasta verenpaineesta.  Mutta sitten sain viikon kävely/juoksukiellon, kun jalkapohjat on edelleen kipeät, en vaan muista mikä ihme niitä vaivasi, joku kamalan monimutkainen sana se oli ;)
Lisäksi sitten lähete tuli röntgeniin mun polven takia, siinä on rasitusvamma, sellaine iso patti, joka on ollut lapsesta asti ja lääkäri halusi kuvata sen, että näkee vähän mitä siellä sisällä onkaan.
No, mutta onneksi saan silti pyöräillä ja käydä salilla.
Tänään piti olla fysioterapeutin tapaaminen, että olisin saanut ohjeet venytyksiin jalkapohjan takia, mutta se sitten peruttiin.

Sitten ilmoitin eilen itseni ja yhden kaverinini kolmen viikon mittaiselle treenijaksolle, tsemppi-treeneihin. Niitä on 3 kertaa viikossa ja klo 6:30-7:30 aamulla. Saas nähdä, kuinka sitä jaksaa heräillä, täältä ajaakin liki tunnin sinne ja pitäisi vielä aamupalakin keritä syömään ennen. Niin ja tuota treeniä vetää siis sama ihminen, joka valmentaa mua.


maanantai 27. toukokuuta 2013

Äh ja höh..

Nyt on käynyt niin, että oon liikkunut liikaa ja rytmittänyt liikkumiset huonosti, joten mun jalkapohjat sitten ilmoittaa, että tää ei ole hyvä juttu.
Jalkapohjat siis on arat/kipeät, on olleet jo hetken.
Mutta nyt hierontaa kehiin ja rytmitetään paremmin ja ilmeisesti vähän tarvii himmaillakin, kunnes kroppa kestää paremmin.

Viimeviikolla tuli käytyä pari kertaa lenkillä, eli tuossa on tuollainen reipas 4 kilometrin lenkki, jota kierrän, se kiertää tuollaisen pienen järven ja tykkään, että on juuri sopivan mittainen matka. mielellään käyn aamuisin siellä enne, kuin mies lähtee töihin, niin pääsen koiran kanssa kaksin napit korvilla menemään.
Sitten kävin myös pyörälenkillä, se on jotakin päälle 10 kilsaa, mun sportstracker ei tykkää musta, joten en oo saanut mitattua sitä, mutta joka tapauksessa ainakin sen kympin se on, kiertää kans kivasti lenkin, ettei tarvitse mennä eestaas. Ja hiekkatietä, kun maalla kerran asutaan.
Lisäksi sitten kävin myös zumbassa, muokkauksessa ja venyttelyssä ryhmätunneilla.
Kaksi päivää pidin vapaata, kun toinen meni kakkuja väsätessä ja toinen juhliessa lasten isomummon 90v syntymäpäiviä.

Tänään oli siis taas punnituspäivä ja painoa oli tippunut 1,1 kiloa.
Tähän mennessä tää on ollut vähän liiankin helppoa. Odottele, koska sitä läskiä pitää irroittaa tuskalla ja hammastenkiristyksellä.

Valokuvia tässä juuri katelin itsestäni ja mietin, kehtaanko lainkaan laittaa tänne, mutta kaippa sitä siten joskus niitäkin.

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Lisää lisää..

Opettelen tässä käyttämään sykemittaria. Joo, se on ollut mulla jo pari vuotta, mutta ei oo tullut käytettyä ja en oo oikein ymmärtänytkään lukemista mitään. Nyt sitä pikkuhiljaa alkaa tajuamaan niitäkin lukuja ihan erilailla. Huono puoli siinä on vaan se, että monesti unohdan laittaa sen päälle, kun aloitan, huomaan sitten kesken, että ai niin joo..

Välillä on tosi haastavaa saada aikaa itselleen sen verran, että kerkiää liikkumaan. Neljä lasta, niiden tuomiset ja viemiset jne plus ruuanlaitot yms ja sitten tuo mies, joka on ihan miten sattuu töissä. Nytkin, kun on peltohommat meneillään, niin siitä ei paljon ole apua oman ajan saamiseen, mutta eiköhän tää tästä, käytetään mielikuvitusta ja kavereita apuna.

Sain niin hyvää palautetta valmentajalta viikkorapsasta, että tällä jaksaa taas pitkälle eteenpäin.
Painoa oli tippunut 0,8 kiloa edellisestä taas viikossa ja hyvin mennään alaspäin, vaikkakin sitä mentävää on paljon vielä edessä.

Liikunnan ilo alkaa löytymään ja itseään ei tarvitse pakottaa lenkille yms, vaan sinne lähtee ihan mielellään, ainakin tälläerää.





sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Täällä taas.

Jotenkin jää tää blogin pitäminen vähemmälle, mutta positiivisesti ajatellen, käytän senkin ajan sitten liikkumiseen. Koitan mahdollisimman monena päivänä päästä lenkille ja sitten jumpat/salit yms vielä päälle, joten tekemistä riittää.
Ohjelmassahan on siis 6xviikossa jumppaa, salia, pyöräilyä jne ja lisäksi sitten mahdollisimman monta kertaa vielä lenkkeilyä päälle. Silloin joskus hautasin sen juoksukoulun ja nyt on sitten alkanut taas uudestaan kiinnostamaan se. Tosin mietin, että onko sitten jo liikaa koittaa kaikkea kerralla?..

Mutta joka tapauksessa painoa on taas lähtenyt 1,3 kiloa lisää sitten viimepäivityksen ja yhteistiputus on nyt 6,5 kiloa tämän blogin aikana, vuodenvaihteesta sitten jo vähän enemmän. Ja huomenna on taas punnitusta tiedossa. Samaten pitäisi käydä verikokeissa ja sydänkäyrässä ja ensi viikolla sitten olisi vihdoin lääkärillekin aika.

Tajusin muuten tässä, ettei mulla ole ollut migreeniä sitten puoleentoista kuukauteen lainkaan ja ennen sitä oli ainakin parin viikon välein viimeisen puoli vuotta, ellei jopa vuoden ajan.


tiistai 7. toukokuuta 2013

Oho

Tänään mä sen tajusin, eilen jo ihmettelin, että mikä tää on.. 
Se fiilis, kun aamun lenkin tai zumban tms jälkeen käy kierroksilla ja koittaa rauhoittua, mutta on kova tarve tehdä vielä jotakin.. Nyt mä tosiaan sen käsitän, kun ihmiset kirjoittaa mikä fiilis on sen harjoituksen jälkeen, kun tuntuu, että saa aikaiseksi vaikka ja mitä. En mä muista nuoruudessa vastaavaa kokeneeni, mutta silloin kai kävi koko ajan sen verran kierroksilla ja tälläistä rötväämistä ei ole ollut. Huikeeta, tätä lisää kiitos.

maanantai 6. toukokuuta 2013

Pitkästä aikaa...

Tässä on aikaa vierähtänyt jonkin verran sitten edellisestä postauksesta.
Valmentajan tapaamisesta sain passituksen lääkäriin, kun kolmen kyykyn jälkeen meinasi lähteä taju.
Huomenna olisi lääkärillä soittoaika ja sitten ilmeisesti verikokeita jne tiedossa.

Niin paljon on sapettanut koko takapakki, että on tullut välillä syötyä vähän niin ja näin.
Liikunnassa olen kyllä kovasti tsempannut ja olen käynyt lenkillä, pääasiassa aamuisin. Tuossa kiertää järven sellainen kiva lenkki, joka on pikkasen päälle 4 kilometriä ja se tuntuu sopivalta ainakin tähän hetkeen. Olokin on paljon pirteämpi lenkin jälkeen päivisin.

Painoa on edellisestä nyt tippunut 1,6 kiloa lisää, eli yhteensä 5,2 kiloa.

Mittaus meni ihan hyvin, stressitaso on ihan hyvissä lukemissa rentoutumiseen nähden, joten jotakin positiivistakin tässä.

Yhteensä on painoa lähtenyt noin 10 kiloa sitten vuodenvaihteesta, mikä on aika paljon, mutta paljon on vielä pudotettavaa ja lihakseksi muokattavaa..